2 в 1 - част #1 /Damascena products/

   Здравейте, бютита! Днешния пост ще бъде 2в1 или по-точно казано ще бъде посветен на два продукта от една и съща марка. Затова се подгответе добре, защото се очертава днешния пост да бъде доста дълъг. Но преди всичко бих искала да ви разкажа нещо повече за самата марка, чийто продукти са днешните главни герои.. Поради простата причина, че самата марка не е така позната и даже ме е срам да си призная, че в моя град има техен магазин, а дори до скоро не съм и подозирала за неговото съществуване. И след кратко проучване в интернет бях силно заинтригувана от марката Damascena и тяхната политика за качествен контрол на суровините на техните продукти.
   Damascena е позната като една от успешните фирми в областта на производството на етерични масла и натурална козметика, която е позната на българския и чуждестранен пазар. Началото на своето развитие Дамасцена води от далечната 1991г. Дейността си започва като малка семейна фирма занимаваща се с производството на розово масло в сърцето на Розовата долинс между Казанлък и Павел Баня. Дестилерията им е построена в малкото селце Скобелево, което е разположено в подножието на Стара планина. В Дамасцена произвеждат прочутото в цял свят българско розово масло, което е добито от листенцата на Rosa Damascena. Но това не е всичко. Освен розовото масло в тяхната дестилерия се произвеждат висококачествена розова вода, както и други етерични масла и флорални води. Процесът по извличане на етеричните масла есертигициран по ISO. Но освен това, за да дадат гаранция за качеството на техните продукти Дамасцена работят в тясно сътрудничество с лабораториите за аналитичен контрол на етеричните масла, които окачествяват и сертифицират техните продукти.




Damascena двуфазен почистващ лосион.





За да бъда кратка ще се опитам да синтезирам мнението си в кратки подточки.
-почиства перфектно грима и мръсотията, която се е натрупала по лицето през деня.
-направен е от 100% натурални съставки от растителен произход.
-нежно почиства кожата от грима, като по никакъв начин не я дразни.
-след употребата му кожата става много мека.
-увеличава еластичността на кожата.
-съдържа шипково масло, което е богато на есенциални мастни киселини и витамините А, В и С. Важно е да се използва само вечер, тъй като шипковото масло може да регира при контакт със слънчевите лъчи и да доведе до появата на тъмни петънца. Точно за този факт ми беше обяснено и наблегнато от продавачката в магазина, за което съм и много благодарна.
-не съдържа парфюмни композиции и синтетични съставки.
-има лек и приятен аромат на рози.
-предназначен е за всички топове кожа.
-не предизвиква допълнително омазняване на кожата.
-не съдържа животински продукти и не е тестван върху животни.
-оставя кожата видимо освежена.
-не съдържа консерванти, петролни и ГМО продукти.
Това е един страхотен продукт, който си върши перфектно работата и работо добре за моята кожа. Харесвам го много и определено бих си го купила отново.

Damascena серум за лице.




-направен е от 100% натурални съставки от растителен произход.
-прави кожата много мека.
-балансира типа кожа.
-кожата става еластична.
-има анти-ейдж ефект.
-съдържа шипково масло, което е богато на есенциални мастни киселини и витамините А, В и С.
-предназначен е за всички типове кожа.
-не дразни кожата.
-не предизвиква допълнително омазняване.
-оставя кожата видимо освежена.
-редуцира омазняването.
-тенът се избистря.
-не съдържа парфюмни композиции и синтетични съставки.
-не съдържа животински продукти и не е тестван върху животни.
-съдържа розово масло, розово абсолю, масло от салвия, масло от шипки, масло от жожоба, масло от авокадо, масло от гроздови семки, кайсиево масло, масло от пшеничен зародиш.
-не запушва порите.
-попива сравнително бързо.
-не съдържа парабени, петролни и ГМО продукти.
Серумът за лице осезаемо промени моята вечерна рутина. Откакто го използвам този момент се превърна с истинско пиршество за сетивата и любим момент за мен. Освен това забелязвам осезаемо подобрение в състоянието на кожата ми, пъпки вече почти не ми излизат. А ако излезе някоя то тя е с много по-малка големина и зараства значително по-бързо. Няма какво да кроя обожавам го и определено ще си го купя отново. Марката можеда намерите на Zoya.bg и фирмените магазини. А от съвсем скоро Дамасцена имат и собствен online магазин от, където също може да поръчате - http://shop.damascena.net
   А вие пробвали ли сте някой от продуктите на Дамасцена и останахте ли доволни?

LOVE Grazzia!



Коментари

  1. Всичко написано в ревюто е вярно! Открих продуктите на "Дамасцена" през август 2016 г. и оттогава ползвам следните - розовата вода, шампоана с розово абсолю, серума за лице, натуралния крем-дезодорант, маската за коса с пет масла и боди крема с розово абсолю. Продуктите са превъзходни! Радвам се, че има толкова качествено българско производство и ми се иска повече хора да научат за тази козметика. В София продуктите могат да бъдат закупени също в новооткрития ABO Market в България МОЛ, както и в магазин "От манастира".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За сега моя скромен опит с продуктите на Дамасцена се свежда до тези два продукта, но толкова ми харесаха, че не смятам да са последните.Само малко да изразходя запасите и ще пробвам още продукти от тяхния асортимент. Даже вече съм си набелязала кои ще са.Надявам се за в бъдеще да има все повече български фирми, които да произвеждат качествена козметика както ти самата каза.Да подкрепим българското.

      Изтриване
  2. Розовата вода е супер!Наскоро си взех и
    "Damascena серум за лице"Доволна съм!За напред смятам да използвам и други продукти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рдвам се, че си останала доволна от продуктите на Дамасцена, които си пробвала, защото са наистина качествени, лесно достъпни и на добра цена. И не на последно място са от български производител, което може само да ни радва. Аз също смятам да пробвам още техни продукти така, че нека голямото тестване започне.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

REVIEW:Избелващ крем на Kokona & Mother

Измиващ гел-ексфолиант на Elea