Review: Garnier Mineral InvisiCalm

   Здравейте, прекрасни! Днешният пост ще бъде посветен на дезодоранта против изпотяване Garnier Mineral InvisiCalm. Независимо от сезона, това дали е зима или лято, общо взето 12 месеца в годината, държа да усещам зоната под мишниците свежа и защитена от неприятното изпотяване. Затова целогодишно държа под ръка някой продукт за тази цел. По принцип не изневерявам на любимия ми дезодорант на Rexona, но понякога ми се приисква малко разнообразие и реших да пробвам този на Garnier. А това дали ми е харесал ще разберете малко по-надоло в поста.
   Дезодорантът е с двойно действие, от серията " Garnier Deo Mineral", който комбинира невидимата защита с активна грижа за успокоение на кожата след епилиране, депилиране или бръснене, благодарение на добавения към формулата алантоин. Разработен е така, че да осигури 48 часова защита от изпотяване, благодарение на известният с абсорбиращите си свойства минералит ( Perlite ), без да оставя бели следи по дрехите и кожата. Не предизвиква раздразнения, позволява на кожата да диша и оставя усещане за дълготрайна сухота и свежест. Дерматологично тествана формула, без парабени и етилов алкохол.


   И този път няма да ви описвам опаковката на дезодоранта на Garnier. Тъй като всеки използва такъв вид продукти. И ви е до болка познат. Единственото, което ще отбележа по отношение на опаковката и което аз смятам за голям плюс е наличието на отключваш и заключваш механизъм на самия флакон. Който за мен лично дава защита отнежелано пръскане при носене в дамската чанта например. Дезодорантът ума приятен аромат, който не е в мой стил, но все пак не е никак лош. Това, което много ми харесва в него е, че наистина не оставя бели следи върху дрехите и кожата. За разлика от много негови събратя, които макар ида се водят invisible оставят от онези неприятни петна. Другото, което ми направи мнлго добро впечатление в този дезодорант е, че не дразни кожата ми, дори когато преди това тя ебила раздразнена. А това е голям плюс ако продуктът се използва веднага след епилация. Но до тук спирам с хвалбите. И започвам с отрицателната част. Защитата, която дава дезодоранта на Garnier е твърде слаба по моите разбирания. Дори през студените дни при малко повече движение или стресова ситуация се усещам, че вече съм се изпотила/ а какво да говорим за горещите летни жеги /. Сякаш не съм използвала продукт, който да предотврати точно това. Въпреки положителните му качества, които отбелязах по-горе оставам със смесени чувства към този дезодорант. И едва ли чесно да си кажа едва ли бих повторила покупката.
   Ще се радвам да споделите с мен дали сте го пробвали и дали останахте доволни? А вие какъв дезодорант против изпотяване използвате? 

Алантоин - Алантоинът е бяло кристално вещество. Среща се в природата / растения и животни /, но може и да бъде синтезиран. Редом с регенериращите си свойства, алантоинът се използва като активна съставка в козметиката и заради своите хидратиращи и успокояващи функции. При контакт с кожата помага и за отстраняването на мъртвите клетки, предотвратява предоотвратявазапушването на пори, появата на черни точки и възпаления. Затова алантпинът често се влага в продукти, предназначени за чувствителна, податлива на възпаления и акнеична кожа. Съставката е подходяща за комбиниране с дриги активни вещества и намира изключително широко приложение в козметиката. Предпочитано е при влагане в реконструиращи и регенериращи козметични продукти, сред които шампоани, сапуни, емулсии за лице и тяло, продукти за орална хигиена.


LOVE Grazzia!

Коментари

Популярни публикации от този блог

REVIEW:Избелващ крем на Kokona & Mother

2 в 1 - част #1 /Damascena products/

Измиващ гел-ексфолиант на Elea