Cien daily exfoliating facial wash-едно бюджетно попадение

   Здравейте, момичета. Днешният пост  ще бъде посветен на един продукт, който реших да тествам  от чисто любопитство  и противно на моите очаквания  ми допадна доста и се оказа наистина бюджетно попадение. Може би вече се досетихте  от заглавието  на поста кой е този продукт. А той е Cien daily exfoliating facial wash и моеже да го намерите във всеки един от веригата магазини Lidl.


   Гелчето е поместено в стандартната тубичка, която е характерна за този тип продукти.Като капачката се затваря много стабилно, така че можете да бъдете напълно спокойни, няма опасност от нежелано разливане. Опаковката не излъчва лукс от себе си  и не грабва с дизайна си, но си е компактна.Просто за тази цена, на която се продава  не може да се очаква повече


Самият продукт е с прозрачна гелообразна консистенция, която ако трябва да бъда точна определям по-скоро като леко течна.Като вътре в гела има миниатюрни сини сферички, които при контакт с кожата сякаш се изгубват, но въпреки това се усещат, че са там.Ароматът му е доста силен и за тези от вас, които не харесват силно ароматизираните продукти, не би се понравил.Но на мен лично ми мирише супер свежо и ми харесва.Е какво да се прави това е въпрос на вкус..Използвам гела всяка сутрин за измиване и ексфолиране на кожата.Като с тази си функция се справя повече от перфектно.Нежно ексфолира кожата, като я оставя гладка,освежена и подготвена за нанасянето на фон дьо тена.Много ми харесва това,че е подходящ за ежедневна употреба и не е така агресивен при процеса на ексфолиране , но въпреки това ефективно премахва мъртвите клетки.Измива перфектно кожата, като при мен не я изсушава,дразни или да я оставя опъната.Друго, което ми направи впечатление е,че съдържа екстракт от овес и салицилова киселина,за които мойе да научително нещо повече в края на този пост.Не съдържа парабени или оцветители и е подходящ за нормална и комбинирана кожа.
   За мен това си е както вече казах едно наистина бюджетно попадение, което много и определено бих си го закупила отново.А вие пробвали ли сте го и дали ви е допаднал?

Състав: Аqua, Decyl Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Bambosa Arundinacea Steam Powder, Acrylates /C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyehthanol, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Salicylic Acid, Parfum, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Mannital, Cellulose, Lecithin, Avena Strigosa Seed Extract, Sodium Benzoatriazolyl, Butylphenol Sulfonate, Trisodium Ethylenediamine Disuccitate, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, CI 42090, CI 47005, CI 77007.

Avena Strigosa Seed Extract / екстракт от овес/ - съдържа успокояващи вещества, затова е предпочитана съставка в козметиката за алергична, чувствителна и раздразнена кожа.

Salicylic Acid / Салицилова киселина / - почиства кожата от замърсители, стяга порите и по този начин възпрепятства появата на пъпки.Козметиката със салицилова киселина може да се прилага при мазна,суха и смесена кожа.За да има добър ефект, обърнете внимание на концентрацията салицилова киселина в продукта.Най-добре ексфолира роговия слой на кожата, когато се прилага в 1-2 % концентрация.Задачата на салициловата киселина, приложена в козметиката е да регулира клетъчното обновяване  на кожата и да премахва вече ненужния слой от епидермиса.Тя действа антибактериално и противовъзпалително ,заздравява възпалените участъци и ускорява процеса на премахване на пъпките.

LOVE Grazzia!

Коментари

Популярни публикации от този блог

REVIEW:Избелващ крем на Kokona & Mother

2 в 1 - част #1 /Damascena products/

Измиващ гел-ексфолиант на Elea