Ren Clarimatte Toner ревю

   Здравейте, прекрасни. От доста време на сам забелязвам, че все по-често вниманието ми е привлечено от натуралната и био козметика, която малко по малко заема все по-голяма част от рутината ми. Като тази, от която бях силно заинтересувана е английската марка Ren. Компанията използва само 100% натурално получени растителни и минерални съставки, като не използва синтетични съставки, които с агресивни към кожата. От Ren вярват, че текстурата, аромата и опита от използването на продуктите помагат да направят от света по-хубаво и здравословно място. Като набляга на продукти за почистване и заздравяване на кожата, затова и мотото на марката е "Чиста кожа, здрава кожа". Използват се новаторски формули за продуктите, най-новите високотехнологични съставки, строги тестове на продукти и клинично доказани резултати. Една от сериите на марката е Clarimatte, която е фокусирана да се грижи за комбинираната и мазна кожа. Всички активни съставки от серията работят в посока да помогнат на комбинираната кожа да се превърне в нормална и да възстанови баланса си.
   Днешния пост ще бъде посветен на продукт именно от тази серия. Става въпрос за тоникът на Ren с киселини. Clarimatte


Clarifying Toner е тонизиращ лосион с мулти-функция, която отпушва порите и оставя кожата свежа, тонизирана, гладка и с равен тен. Намалява размера на порите и премахва омазняването. Има антимикробно действие, което минимизира бъдещи пробиви. Подходящ за комбинирана и проблемна кожа, склонна към омазняване и пъпки.
   Откакто използвам тоника на Ren  състоянието на кожата ми се промени към по-добро. Лицето видимо се поизчисти от досадните пъпки и само тук там се появява по някоя  около онзи период от месеца, а петната от тях започнаха да избледняват. Ползвам го само и единствено  нощем, защото ексфолиантите от този тип увеличават чувствителността на кожата /така че не трябва да се прекалява с употребата им/ и нощта е наи-доброто време за тази процедура. Като на следващия ден не трябва да забравяте високата слънцезащита. Това, което ми харесва в него е, че въпреки киселините, които съдържа /те са плодови, а не синтетични/ тоникът е изключително нежен към кожата. Не пари, не щипе и не дразни кожата по никакъв начин, която се усеща гладка и освежена, а тена е видимо изравнен. Другото, което забелязах е, че наистина помага в намаляването на производството на себум, което за една мазна кожа е добре дошло и въпреки това не я изсушава. Съдържащите се в тоника алфа-хидрокси  и бета-хидрокси киселини са активните съставки в тоника, които спомагат за справянето на различните кожни проблеми на мазната кожа, като всяка една от тях има различно действие. Например салициловата киселина (BHA) от върбова кора ексфолира, пречиства кожата, намалява размера по порите и е с антибактериално действие. Гликоловата киселина (AHA) е от екстракт от ананас, млечна киселина (AHA) от маракуя, лимонена киселина от лимон и винена киселина от екстракт от грозде са ексфолиантите, които отстраняват мъртвите клетки, за да подновят повърхността на кожата. Именно на тях се дължи ефективността на тоника при борбата с кожните несъвършенства.
   За мен този продукт намери трайно и най-вече заслужено място в моята рутина. Като нямам никакво намерение да го сменям, даже като се замисля май е време да се запася със следваща опаковка.

Състав: Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Salix Nigra (Willow) Bark Extract, Phenoxyethanol, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Sodium Hydroxymethylglycinate, Passiflora Quadrangularis Fruit Extract, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Alcohol Denat, Mentha Piperita (Peppermint) Extract, Linalool, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Extract, Potassium Sorbate, Sodium Bisulfite


LOVE GRAZZIA!

Коментари

Популярни публикации от този блог

REVIEW:Избелващ крем на Kokona & Mother

2 в 1 - част #1 /Damascena products/

Измиващ гел-ексфолиант на Elea